söndag 1 november 2009

Vad är SWY?


Sweden World Youth (SWY) är ett unikt ungdomsutbyte som drivs utav Centrum för Internationellt Ungdomsutbyte (CIU) och bygger på ömsesidighet. SWY har 2010 ett utbyte med en Åsele kommun och en thailändsk kommun. Deltagarna i utbytet utgörs utav åtta svenska ungdomar samt åtta thailändska ungdomar (mellan 18-23 år). SWY-gruppen åtföljs under hela utbytet av en svensk och en thailändsk handledare.

Den andra veckan i januari åker dom svenska ungdomarna till Thailand och där väntar deltagare från utbyteslandet. Alla får varsin parkamrat och tillsammans med sin nya parkamrat åker ungdomarna sedan vidare till värdfamiljer och volontärarbete i landet. Efter halva tiden reser samtliga svenska och utländska deltagare till Sverige där nya värdfamiljer och arbetsplaceringar väntar. Utbytet pågår under sex månader och startar i januari i år. Åsle-Thailands utbytet har som tema: "hållbart entreprenörskap och ledarskap".

Deltagarna i CIU:s utbytesprogram deltar inte för att vara turister utan för att dom vill uppleva vardagen i en annan kultur och en ny tillvaro där dom får lära sig samarbeta med människor från andra kulturer, driva projekt och lära känna en familj från ett annat land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar