lördag 21 november 2009

Mingelkväll

Igårkväll bjöds det på allt möjligt gott på Wärdshuset (en utav alla coola arbetsplaceringar). VD är den superbegåvade violinisten som spelar för folkdanslaget och i köket skapar den prisbelönta kocken Wolfgang Bay minnesvärda matupplevelser. Utöver det är dom suveräna med ungdomar och skapade en lyckad arbetsplats 2007 för tre ungdomar från utbytet det året (har varit Thailandsutbyten i Åsele 2003 och 2007 tidigare).

Har mött många inspirerande företagare i Åsele och som jag nämnt tidigare så blev Åsele årets företagarkommun i Västerbotten 2009! Mingelkvällen inleddes med att presentera ett nytt initiativ som kommit till pga att det trots dessa inspirerande företagare osv. så har Svenskt Näringslivär rankat på plats 286 utav Sveriges 290 komuner vad gäller lokalt företagsklimat. Det diskuterades även att utan framgångsrikt företagande kommer Åsele avbefolkas.

Med den låga 286:e placeringen har Åsele kommun därför valt att ta in hjälp utifrån och det är PR-byrån Punkt PR. Deras planering för vad dom ska göra för att förändra detta presenterades igårkväll och om dom förverkligar det dom presenterade kommer 2010 bli ett spännande år för entreprenörer. Dom ska jobba konkret med PR-aktiviteter för att ngagera och inpsirera Åseleborna till att ha en mer positiv attityd till företagande.

Fokus för Punk PR:s aktiviteter kommer är planerade att äga rum mellan mars-juni 2010, vilket innebär den period som SWY-utbytet pågår. Kan inte bli mer lämpligt för våran del med tanke på att temat för Thailandsutbytet är just hållbart entreprenörskap.

Kanske vi genom vår närvaro på arbetsplatser, i hem och i samhället och genom våra projekt osv. kan bidra till att förbättra företagarklimatet? Eller vad då kanske? Givetvis ska vi göra det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar