söndag 24 januari 2010

Studiebesok - sjukhuset


I torsdags var Ingrid med om att fa axeln ur led tyvarr och lyckades inte fa tillbaka den. Hela hotellpersonalen inklusive mig sjalv stog hjalplosa och beslot oss for att en sjukskoterska skulle fa hjalpa till. Ett sjukhus kontaktades och en ambulans var pa plats inom nagra minuter.

Med sirener tog vi oss sedan fram genom Bangkoks gator och kom sedan till akuten dit Ingrid fick komma in pa en gang och fick traffa en superharlig ung kvinnlig doktor som kunde perfekt engelska. Har skulle det inte bara undersokas genom att kanna pa axeln utan aven rontgas. Med rontgen i hand, en harligt avslappnande bedovning och med doktorns hjalp kunde Ingrid lite senare lamna.


Dagen darpa var vi tillsagda att komma pa aterbesok vilket vi plikttroget gjorde aven om Ingrid nu kande att allt kandes bra. Vi fick aterigen traffa en doktor. Denna foreslog nu att Ingrid kunde operara detta (vet inte vad dom har for operationer mot overrorlighet som vi inte har i Sverige) men vi tackade nej. Sen var det sjalvklart rontgen igen och ater upp till lakaren som nu foreslog att Ingrid skulle traffa en specialistlakare. Vi sa dock tydligt nej till detta.


Thailands sjukvard haller valdigt hog klass och vi har blivit oerhort bra bemotta. Sjalva byggnade var modern och lyxig. Det som forvanade var nog hur noga allt skulle undersokas och detaljerat. En trakig och smartfull handelse blev i slutandan anda ett studiebesok rikare for mig, Ingrid och min kollega Yai samt Pi-Ya.


Val tillbaka pa hotellet foljande dag vantade vackra blommor pa Ingrids rum med lyckonskningar om att hon snart skulle ma battre.


Maste bara namna hur lite all denna service kostade. For ambulans, akutmottagning, bedovning, traffa lakare, medicin, rontgen och mitella kostade 100 svenska kronor!

Och viktigast av allt: Ingrid mar nu bra :)

1 kommentar:

  1. Skont att de gick bra=). och skont att veta att dom haller hog klass. / Joakim

    SvaraRadera