måndag 1 mars 2010

Macka Bucha


Igar var det en utav thailands storsta buddistiska hogtider Macca Bucha (de har tre) som firas i minne till nar Buddha undervisade 1250 upplysta munkar.

Den firas som sa manga andra hogtider har nar det ar fullmane vilket det var igar. Pa bilden ar vi pa en strand utanfor Hua Hin for att ata en galet harlig fisk och skaldjursbuffe.



Efterat gick vi till templet dar man med rokelse och en lotusblomma att offra samt varsitt tant ljus gick i tystnad och meditation tre varv runt templet. Forsta varvet tankte man gott om Budda, andra pa Buddas ord och sista varvet tankte man pa munkarnas valgang.

Nar vi lamnat varan rokelse och lagt ner blommor och ljus fick jag en lyckonskning fran en kollega da hon sa att: "Something good is coming your way". Det ar bara att tacka och ta emot. Ju mer av det goda desto harligare :)


Ida

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig önskning det var!
    Vet inte om jag stava det rätt :-)
    Jag är tacksamt för alla dina inlägg med och utan bilder ;-) på bloggen.
    Det är så roligt att kunna följas med på eran resan på detta sättet.
    Njut av den tid ni har kvar där. Kan tänker mig att ni inte vill komma hit :-)))
    Ha det!
    Christien

    SvaraRadera
  2. Har vill man stanna for evigt.. tills man inser att man kan fa spendera tre manader i Asele! Vi ar enormt peppade och det marks pa thailandarna mer och mer ju narmare det blir till var resa till er :) Nu ar det bara tre veckor kvar! Ska bli sa kul att visa dom Sverige och norrland!!

    /
    Jonathan

    SvaraRadera