måndag 1 februari 2010

Coola forebilder


Kun Sayen ar en av manga personer jag mott som verkligen inspirerat mig har i Lumpee. Delvis ar han bara sa vanlig och har det basta le-med-ogonen leendet man kan tanka sig. Sen ar han bara sa cool ocksa. Jag och Yai var hemma hos honom i lordags och fick se hans odlingar. Hur valskott som helst och mangsidigt.

Han har en gummitradsodling (sjalvklart - vem har inte det :)), en fiskodling, han odlar chilipeppar, han har grisar, kycklingar, en massa mangosteentrad, duriantrad, han producerar palmolja fran det kortare och kraftigare palmtradet (omdebaterat, men det har ar i sadann liten skala) och sen har han hoga palmer som ger en frukt som han saljer... Listan ar hur lang som helst. Tala om att vara driftig och att vara entreprenor som ser mojligheter och skaffar sig inkomster inom flera olika produkter.

Inte nog med att han ar sa inspirerande driftig. Allt han odlar gor han aven helt utan kemikalier och friskare och mer valmaede odlingar far man leta efter. Han ar verklien ett exempel pa att det kan fungera att odla ekologiskt. Han sager att kemikalier "is not good for life".

Slutligen maste jag aven namna att varje eftermiddag hittar man honom pa fotbollsplanen dar byns ungdomar spelar fotboll efter skolan. Sayen ar den enda vuxna och ar en forebild aven for ungdomarna. En san dar person man hittar pa ungdomsgardar som ar ett positivt stod at ungdomar och en positiv forebild at framtida saval som nutida generationer.









Hans vackra utsikt fran tradgarden mot bergen som delvis tacks utav gummitrad .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar