söndag 16 maj 2010

Work-shop med Sven


På måndagmorgonen hade vi work-shop ihop med 22-åriga Sven som driver ett eget företag som han kallar "Wake Up Call" (http://www.wakeupcall.se/).

Med Wake Up Call åker Sven runt och föreläser interkativt för ungdomar om ungas engagemang. På deras hemsida skriver dom att deras vision "är att få unga människor att engagera sig i klimatfrågan eller något annat som berör deras egen verklighet". Med tanke på temat för vårt utbyte på "Hållbart Entreprenörskap" kände jag att Sven:s approach matchade våra ambitioner suveränt!


Första delen utav förmiddagen berättade Sven, samt en tjej som heter Kajsa, om deras engagemang för klimatfrågan och berättade om vad andra ungdomar gör runtom i världen. Efter det började Sven med sin work-shop som går ut på att hjälpa ungdomar att driva sina egna projekt för att skapa en bättre värld. Sven jobbade specifikt med projektgrupperna och han lät dom reflektera och arbeta med att förbättra deras påbörjade ideer inom projekten.


Efter föreläsningen fick Sven ett norrländskt paket som tack! Paketet innehöll torkat renkött, lyxpalt, blodpalt och en norrlands guld öl (alkoholfri)!


Torkat renkött


Lyxpalt


Blodpalt från Bastuträsk


När vi fick vara med om renflytten träffade jag Kajsa Fjällström som bor i Kittelfjäll. Vi pratade om att vi skulle dit på läger och bestämde oss då för att det vore kul om hon kunde komma en dag vilket vi är glada att hon gjorde. Hon hade precis varit i Ammarnäs på en samisk ungdomskonferens med ungdomar från Sverige, Norge och Finland där dom hade diskuterat klimatfrågor så det var inspirerande att höra vad samiska ungdomar arbetar med inom miljö och klimatfrågor.

Tack för att du kom Kajsa och tack för renköttet! Supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar